Ouderdomsverwant langdurig, oud worden, slechte verlichting; Er zijn veel manieren om mensen te beschrijven en te maken met het verlies in de visie kwaliteit die ze ervaren als ze ouder worden.

Maar als u technisch wilt krijgen, is de precieze medische term presbyopie – letterlijk ‘verouderend oog’. Het beschrijft het verlies van de elastisiteit van de lens van het oog, wat leidt tot het onvermogen om kleine lettertjes te lezen en op objecten te richten.

Samen met een daling van het geheugen, een slechte rug, en het vinden van jezelf meer kijkwinkels kijken, is presbyopie geen ziekte maar gewoon een onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces.

Laten we het zien, wie wil echt erkennen dat ze ouder worden? Die paar grijze haren gaan in een pleister worden, die rimpels gaan sloten worden, en die verslechterende visie gaat alleen maar erger.

Maar je bent nog steeds hier, en dus heb je al de grootste en moeilijkste stap genomen om je gezondheid en vitaliteit te verlengen: het gaat eraan dat het gaat gebeuren.

De meerderheid van de mensen woont in ontkenning om ouder te worden, de kleine niggles en problemen te negeren en te hopen dat ze alleen zullen gaan (ze kunnen geluk hebben, toch?). De ironie is dat het geloof dat ze er niets aan kunnen doen en de stress die ermee komt, alleen het verouderingsproces versnelt.

De wijze en de gezondheidsvriendelijke weten dat een geleidelijke afname in vermogen en functies een feit van het leven is. Daarom steken ze er niet op of proberen en handelen alsof ze niet bestaan; Ze kunnen onmiddellijk actie ondernemen om ze te beheren en te genieten van wat ze hebben.

Dit zijn de mensen die nog steeds in hun jaren 70 aan het leven zijn, die lang genoeg wonen om hun achterkleinkinderen te ontmoeten, en die cognitief scherp en actief zijn als al hun vrienden in verpleeghuizen zijn.

Een hoeksteen voor het leven van soort leven in je latere jaren is duidelijk en van hoge kwaliteit visie. Het was iets dat grotendeels uit onze controle was, gedicteerd door de genetica en de soort levens die we leefden. Maar vandaag, dankzij de nieuwste ontwikkelingen in de Laser Oogkirurgie, heeft iedereen de mogelijkheid om langdurig na de komst van presbyopie een grote visie te geven.