plateaulift kopenHet maken van de toegankelijk in uw huis is voor iedereen belangrijk, met name voor degene met die te kampen hebben met mobiliteit. Of een familielid of een regelmatige gast aan een rolstoel is gebonden, het moet ze gemakkelijk gemaakt worden om door uw huis te kunnen gaan. Het installeren van een rolstoellift in uw huis kan het leven voor uw hele familie eenvoudiger maken. Er zijn verschillende dingen om te overwegen bij het kiezen en installeren van de perfecte rolstoellift voor uw huis.

Plaatsing is alles

Een van de eerste stappen bij het installeren van een rolstoellift is de locatie te bepalen. De gewenste lift kan in of tegen het huis geïnstalleerd worden. Kies de plaats in uw huis waar uw rolstoelgebonden familielid het moeilijkst toegang heeft. Zet de lift op een gebied die gemakkelijk bereikbaar is en dat het een ruime montageruimte heeft.

Neem uw tijd bij het kiezen van een lift

Er zijn een aantal factoren die u moet overwegen bij het kopen van een lift voor uw huis. U moet erachter komen welke lift de juiste rijhoogte heeft voor de gewenste locatie. Meet de hoogte van de begane grond naar de bovenste landingsvloer en kies dan een lift met een maximale rijhoogte hoger dan de vereiste afmetingen. U moet dan kiezen welk type configuratie het beste past bij uw ruimte. Wilt u uw rolstoellift omhoog en omlaag over een barrière bewegen?

Richtlijnen opstellen en instellen

Het is cruciaal om met je kind te praten over de veiligheid van de lift voordat ze het apparaat zelf in je huis gebruiken. Zorg ervoor dat ze niet in of nabij de lift spelen, vooral met hun vriendjes. Praat met je kind over de verschillende functies van je lift, ongeacht of ze eerder in een lift gestaan hebben. Het is heel belangrijk dat ze de deur met zorg behandelen en niet doordringen. Ze moeten niet op verschillende knoppen tegelijkertijd drukken, omdat dit de kans fouten vergroot.

Installatie

Gelukkig zal de installatie gedaan worden door de professionals van Domilift. Zij zullen ervoor zorgen dat u uw rolstoellift efficiënt installeert wordt. Voordat u het weet, kunt u sneller en zonder zweten door uw huis reizen!

Zoek u een plateaulift? Kijk dan bij Domilift.nl