Als een resultaat van de gevolgen van veroudering en levensstijl, zal de huid en/of spieren rondom uw ogen beginnen te zakken tot een variërende mate. Dit kan je ouder en mooier laten worden dan je eigenlijk voelt. Zakken onder de ogen kunnen in het bijzonder  een vermoeide verschijning geven. Door het overtollige huid, dikke en soms zelfs spierweefsel om je ogen te verwijderen, zal een open en betere uitstraling in je gezicht komen. Een ooglidcorrectie (blepharoplasty) is een van de meest voorkomende procedures in cosmetische plastische chirurgie.

ooglidcorrectie

Bovenste ooglidcorrectie
Naarmate uw huid veroudert, begint het elasticiteit te verliezen. En omdat de huid rondom je ogen dunner is, is het verliezen van elasticiteit hier vaak meer opvallend als de bovenste oogleden zakken. Met de bovenste ooglidcorrectie verwijdert de plastische chirurg een kleine strook huid uit het bovenste ooglid. Voor veel mensen is dit alles wat nodig is om het gewenste effect te bereiken.

Sommige mensen krijgen het zelfs ook zo dat hun ooglid (gedeeltelijk) over de pupil aan één of beide kanten van hun gezicht zakt. Dit is te wijten aan een verslechtering in de spier die het bovenste ooglid opheft en maakt het alsof mensen erg moe zijn of net uit bed komen. Levatorplasty: Deze spier wordt iets strakker gemaakt, zodat het effectiever kan functioneren en het oog meer open komt. Deze procedure kan op zichzelf of in combinatie met een bovenste ooglidcorrectie uitgevoerd worden, die dezelfde snijlijn als de bovenste ooglidcorrectie heeft.

Het hangen van de bovenste oogleden gaan vaak gepaard met een verslechtering van de onderste oogleden. Dus alleen kiezen voor een bovenste ooglidcorrectie kan een onbalans in je gezicht veroorzaken. In dergelijke gevallen kan het beter zijn om een ​​gecombineerde boven- en onderooglidcorrectie te nemen.

Onderste ooglidcorrectie
Naarmate de huid van de onderste oogleden verslapt, begint het overtollige huid plooien te vormen. Deze slapende huid gaat soms hand in hand met een accumulatie van vetweefsel onder de oogcontact. En dit leidt tot het hangen van zakken onder je ogen. Deze kunnen ervoor zorgen dat u moe en ouder eruitziet dan u echt voelt. Als je dit lastig vind, kan het een goed idee zijn om een ​​onderste ooglidcorrectie te overwegen. Een ooglidcorrectie houdt in dat u de overtollige huid verwijdert en het geaccumuleerde vetweefsel vermindert. Een ooglidcorrectie vereist een beetje meer interventie van de plastische chirurg, dus het wordt daarom bij voorkeur uitgevoerd onder milde sedatie.